dimarts, 24 de març del 2020

Cada Casa És Un Món





#CadaCasaEsUnMon

Aquests dies estem veient a totes les xarxes moltes videoconferències des de casa. 

M’he adonat que no em fixo tant en la persona que surt a primer pla, sinó que vaig a mirar més enllà. Tafaneria? No, dit amb el sentit lleig de la paraula. M’agrada observar, m’agrada pensar, i m’agrada posar-me en el lloc de les persones.

Què he vist? Doncs això que Cada Casa És Un Món, i d’aquí que,  un grup de psicòlegs, psicòlogues i psiquiatres ens hem posat a treballar en un document de consells i a oferir una ajuda més personalitzada, de forma voluntària, perquè a cada casa hi ha unes situacions, circumstàncies, persones, tamany, angoixes i pors de diferents tipus.

Els consells que es puguin donar els hi poden anar bé a unes persones però a altres no.
Algunes persones els li agrada fer rutines, tenir-ho tot controlat, llistes d’objectius....però a altres no. 
Persones que no necessiten res i que el fet de sentir que cal fer rutines es poden sentir malament.

Moltes hores a casa, moltes coses a fer, n'hi ha que en tenim ganes i les fem cada dia, i de forma ràpida, altres les anem acumulant i passarà la quarantena i encara estaran per fer.

Veig cases amb enciclopèdies, amb quadres, làmpades, cuines, cases més endreçades que altres, cases més petites i més grans, jardins, piscines, balcons, terrats....

Estratègies perquè la càmera enfoqui i es vegi millor la casa i altres que no surti la humitat del sostre.

Qui ho havia de dir que un lloc tant íntim ara l'estaríem penjant a les xarxes, a la televisió i no ens importi gens o perquè no tenim més remei.

I a nivell emocional segur que hi ha qui s’està queixant de portar tants dies tancat a casa, que potser són els/les mateixos/es que fa quatre dies es queixaven d’haver d’anar a treballar. 

Hi ha qui està treballant i voldria estar a casa, i qui està a casa i voldria estar treballant. 

Hi ha qui te por, angoixa, no sap en què ocupar les hores, a qui li falta temps, tot i estar tot el dia a casa, el que treballa voldria estar a casa, i així casos i casos... és per això que també cada persona és un món.

I els que no surten? Els que estan patint per familiars als hospitals a punt de morir o molt greus, els que estan passant el dol en silenci, amb la ràbia continguda i sense poder-se acomiadar com cal.

I totes les casuístiques que em deixo segur....

Estem preparats i preparades per ajudar a qui calgui, a qui ho necessiti o a qui simplement que ens vulgui explicar la seva experiència.

Salut i bon confinament.

#CadaCasaEsUnMon  #quedatacasa   #Joactuo
24 de març de 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada